Fönstermontering

Fönstermonteringen är en mycket viktigt del i att få ett tätt fönster som ska hålla tätt under lång tid. Att montera ett fönster kan gå mycket snabb om man gör de slarvigt men då kommer det uppstå problem med fukt och läckage.

Denna sida om fönstermontering får du råd och tips på vad du ska tänka på när du monterar fönster och dörrar men också vilka regler som gäller för fönstermontering.

Att montera fönster

Det är många som tror att det är lätt att montera fönster men man ska vara medveten om att fönstermontering kräver inte bara fönstret monterats på rätt plats och sitter fast bra utan mycket viktigt är att det inte kan läcka in vatten eller fukt. Ett felkatigt monterat fönster kan inte bara själv bli fullt och behöva bytas inom kort utan en stor del av fasaden kan bli vattenskadad.

Det finns en hel del information om fönstermontering men tyvärr är mycket av informationen om fönstermontering är felaktigt eller gammal. Detta innebär att vissa lösningar för att montera fönster har visat sig inte fungera och därför förkastats senare.

Bästa sättet att få korrekt fakta om fönstermontering eller montering av dörrar är att titta på vad tillverkarna av fönstren säger eller ännu bättre vad forskningsinstitut som SP menar är rätt metod att montera fönster. Två mycket bra rapporter och papper att läsa innan du börjar montera fönster är:


Fönstermontering av fönster till ett hus skiljer sig mycket åt mot att montera bilglas. Denna sida handlare bara om montering av fönster på fastigheter.

Montering av träfönster

Fönster har kommit och hur han gör för att montera dessa i stommen.


Fönstermontering med WinFix

När du ska montera fönster finns det många olika verktyg som du kan ha nytta av men det gäller att veta hur du använder hjälpmedlen för annars kan ett fönster lätt gå sönder eller ännu värre skada någon.


Dörr- och fönstermontering

Här får du många bra och värdefulla råd om dörrmontering och fönstermontering.


Allt intressant om fönsterrenoveringar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om fönsterrenovering men också en del kul och lustiga saker gällande fönsterreparationer.Meny - Fönsterrenovering
Till förstasidan på www.fonsterrenovering.seHögst upp på sidan om fönsterrenoveringLängst ned på sidan om att renovera fönster
Ta bort färgKitta fönsterMåla grundfärgFönsterfärg