Lägga på grundolja på fönsterkarmen

Grundolja fönster

Efter att slipningen av fönstret är helt klar ska impregneringsolja läggas på fönsterbågen. Beroende på vilken färg som du ska måla med ska impregneringsolja anpassas till färgen. Ifall du målar fönstret med en linoljebaserad färg ska du använda linolja som impregneringsolja.

Om du inte lägger på grundolja på träet som kommer dels träet ruttna snabbare och dessutom kommer linoljan kittet sugas upp av fönsterbågen vilken gör att kittet torkar och spricker.

När du stryck på rikligt med linolja tar du en trasa och torkar bort överflödet så att fönsterbåger torkar snabbar och att du slipper fläckar under färgen. Glöm inte att olja in även där kittet ska appliceras senare. Tänk dock på att linoljan kan självantända så handskas försiktigt med trasor och penslar.


Allt intressant om fönsterrenoveringar

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om fönsterrenovering men också en del kul och lustiga saker gällande fönsterreparationer.Meny - Fönsterrenovering
Till förstasidan på www.fonsterrenovering.seHögst upp på sidan om fönsterrenoveringLängst ned på sidan om att renovera fönster
Ta bort färgKitta fönsterMåla grundfärgFönsterfärg